Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
06 122 899 62 rachel@graceacademie.nl

Doordat Rosalie en ik helemaal in to het lezen zijn ben ik, naast een bezoek aan de bibliotheek of het kopen van een boek, regelmatig op zoek naar leuke boeken. Wanneer je een beperkt budget hebt of uitgekeken bent op de bibliotheek, zijn er verschillende websites waar je prachtige verhalen vandaan kunt halen. Daarom selecteerden wij drie websites voor je om geïnspireerd te raken!

Verschillende onderzoeken hebben al aangetoond dat (voor)lezen een positief invloed heeft op taalachterstand en later met het begrijpen van de inhoud van schoolboeken. Via de Voorleesexpress kan je ook hulp van een vrijwilliger krijgen bij het voorlezen.

Storyberries

Enige tijd geleden ontdekte ik Storyberries. Storyberries is een uitgever die zich inzet om wereldwijd gratis kinderverhalen te delen. Op de engelstalige website vind je uiteenlopende verhalen, klassieke en hedendaagse sprookjes, strips en gedichten.

Website: http://storyberries.com

Bereslim

Bereslim is een iets zakelijkere website. Op de website vind je verhalen en oefeningen die zich ook richten op school. “De spellen van Bereslim zijn er voor peuters en kleuters. De Bereslimme Boeken en spellen van Samenslim kunnen vanaf de leeftijd van 3 jaar worden gebruikt. Door de prachtige verhalen en de oplopende moeilijkheidsgraad in boeken zijn de Bereslimme Boeken ook voor kinderen tot 7 jaar leuk en leerzaam.”  Via de knop biebactie kan je een code opvragen waarmee je gratis boeken kan beluisteren. Je kunt een code opvragen door de naam van jouw bibliotheek in te toetsen.

 

 

Website: http://web.bereslim.nl/bestellen/bibliotheken-actie.html?id=132

 

Dick Rink

Dick Rink is een illustrator en schilder. Op zijn website vind je kinderboeken en prentenboeken die je gratis kunt downloaden.

Website: http://www.blog.dickrink.nl/download/

Op welke websites haal jij inspiratie voor je kids?

Tot de volgende keer,
Rachel